ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Χαλκιδική

Τα  λογής – λογής ψάρια δεν λείπουν από τη διατροφή στο καθημερινό τραπέζι της Χαλκιδικής. Ο τρόπος κάθε φορά αλλάζει και έχει να κάνει με τις συνήθειες στη γεύση  της κάθε περιοχής. Η  ποικιλία πάντως στα ψάρια δηλώνει και την αφθονία των ψαριών .

psaria-fournou.jpg
Υλικά
μικρά ψάρια�
σκουμπριά – γόπες –σαφρίδια
χυμός από 1 λεμόνι
1 ντομάτα�
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε καλά τα ψάρια,  τα χαράζετε στη επιφάνεια τους, τα στραγγίζετε. Ρίχνετε αλάτι  και τα τοποθετείτε σε  πυρέξ,   ραντίζετε με ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με τη ρίγανη .
Κόβετε σε φέτες μια τομάτα και τις  βάζετε πάνω σε κάθε ένα ψάρι .
Τα ψήνετε στο φούρνο στο γκριλ  για ¾ της ώρας, στο ενδιάμεσα τα γυρίζετε και από την άλλη .

Tags: , , , , , , ,

Παρασκευή, Ιουλίου 15th, 2011 ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε ένα σχόλιο

Slideshow

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform