XΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

Η χρήση του κυδωνιού στη μαγειρική χαρακτηρίζει την μαγειρική των ντόπιων χωριών της Μακεδονίας και Θράκης  ,  καθώς αντικατέστησαν τη χρήση του κυδωνιού  με της πατάτας τα τελευταία χρόνια .
Χειμωνιάτικο  πολύ νόστιμο φαγητό που  έχει την τιμητική του τα Χριστούγεννα .

xirino-me-kidonia-makedonias.jpg

Υλικά

• 1 κιλό  χοιρινό  κρέας χωρίς κόκαλο
• 3 μεγάλα κυδώνια
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 8 δαμάσκηνα χωρίς  κουκούτσι
• ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 2 κουταλάκια αλάτι
• 1 κουταλιά ζάχαρη
• 4 μοσχοκάρφια
• ½ ποτήρια νερό .

Εκτέλεση

Κόβετε σε μέτρια κομμάτια το κρέας το πλένετε και το στραγγίζετε .
Ταυτόχρονα  κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες  και τα τσιγαρίζετε στο λάδι για 5 λεπτά. Κατόπιν προσθέτετε   το κρέας  μέχρι που να πιάσει κρούστα η σάρκα του. Ρίχνετε το νερό και το αφήνετε για ¾ της  ώρας σε μέτρια φωτιά να βράσει και να μαλακώσει . Καθαρίζετε  τα κυδώνια  μόνο από τα κουκούτσια ,κόβετε το καθένα σε 4  κομμάτια , τα τοποθετείται  μαζί με τα δαμάσκηνα  στην  κατσαρόλα που βράζει το χοιρινό, τέλος ρίχνετε   το αλάτι, το πιπέρι ,τη ζάχαρη και τα γαρίφαλα .
Βράζετε για  ½ ώρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει   και να μείνει λίγο  ζουμί..

Tags: , , , , , , , ,

Τρίτη, Δεκεμβρίου 22nd, 2009 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ, ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε ένα σχόλιο

Slideshow

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform