ΚΑΝΤΑΙΦΙ

  

Ένα εύκολο αλλά εξίσου νόστιμο κανταΐφι σαν πίτα  με άρωμα ανατολής που  συνηθίζετε στη περιοχή της ,Θράκης   που όταν  ανοίξετε καλά τα φύλλα του κανταϊφιού θα έχετε  μέγιστη απόδοση στη γεύση .

 kantaifi.jpg

 

 

Υλικά

 

1 πακέτο φύλλα κανταΐφι

2 φλιτζάνια αγελαδινό  φρέσκο βούτυρο

400 γρμ  τριμμένη καρυδόψιχα

2 κουταλάκια κανέλα

½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη

 

 

για το σιρόπι

 

4 φλιτζάνια ζάχαρη

3  φλιτζάνια νερό

1 φέτα  λεμονιού

 

 

                                                              Εκτέλεση

 

  • Λιώνετε και βράζετε  το  βούτυρο το ξαφρίζετε .
  •  Στρώνετε σε ένα  ταψί το μισό φύλο κανταΐφι και το περιχύνετε  με το  μισό  βούτυρο.
  • Ανακατεύεται τα  καρύδια με  τη κανέλα και τη φρυγανιά και τα ρίχνεται πάνω στα  φύλλα  προσθέτετε   το υπόλοιπο φύλο κανταΐφι και το περιχύνετε  με το  βούτυρο.
  • Το κόβετε τετράγωνα και το ψήνετε στους 150 βαθμούς για 30-40 λεπτά .
  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε  το  νερό με  τη ζάχαρη μαζί με τη φλούδα λεμονιού  για 10  λεπτά .
  • Μόλις κρυώσει  το κανταΐφι ρίχνετε  το σιρόπι ζεστό .

 

                                                      

Tags: , , , , , , ,

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 16th, 2009 ΓΛΥΚΑ

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Slideshow

Get the Flash Player to see the slideshow.

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform