Χαλβάς

Ο χαλβάς εδώ είναι λίγο  διαφορετικός από άλλες περιοχές της Ελλάδος ,για το λόγο ότι προσθέτονται οι σταφίδες και το φρέσκο βούτυρο καλής ποιότητας της Ξάνθης έτσι γίνετε πολύ πιο αρωματικός .

xalvas.jpg

Υλικά:
1 φλιτζάνι  βούτυρο
2 φλιτζάνια χοντρό  σιμιγδάλι
1 φλιτζανάκι σταφίδες μαριναρισμένες σε κονιάκ

Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 κουταλάκι κανέλα 

 Εκτέλεση

• Βράζετε  το νερό με τη ζάχαρη και τη κανέλα για 10 λεπτά.

• Ρίχνετε μέσα  σε μια κατσαρόλα το βούτυρο  και προσθέτετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, τα ανακατεύετε συνεχώς  με μια ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά ,μέχρι να πάρει ένα απαλό καφετί χρώμα .
• Κατόπιν  λίγο-λίγο το βραστό σιρόπι,  ρίχνετε τις σταφίδες και ανακατεύετε για ακόμη 5 λεπτά πάνω στη φωτιά .
•  Το βάζετε σε μια μεγάλη φόρμα και όταν κρυώσει το αναποδογυρίζετε και  το πασπαλίζετε  με τριμμένη κανέλα  .

Tags: , , , , , , ,

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11th, 2009 ΓΛΥΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε ένα σχόλιο

Slideshow

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform