ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΤΑ ΣΤΕΛΛΑΣ

karydopitta.jpg
Υλικά

9 αυγά
2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια σπασμένα καρύδια
1 φακελάκι μπεικιν
1κουταλακι κανέλα
5 κουταλάκια κακάο
3 κουταλάκια κονιάκ
1 φλιτζανάκι φρυγανιά
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 φλούδα λεμονιού
1κουταλακι γαρίφαλο
Εκτέλεση

• Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα αυγά . Ανακατεύετε τη ζάχαρη τους κρόκους και χτυπάτε μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη  μαζί να ασπρίσουν  .
• Αναμειγνύετε τα καρύδια με τη φρυγανιά ,την κανέλα, το κακάο  και τα προσθέτετε στο μίξερ  ,προσθέτετε και  το σιμιγδάλι .
• Λιώνετε το μπείκιν  μέσα στο κονιάκ  και το ρίχνετε και αυτό .
• Κατόπιν τοποθετείτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί .
• Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια για μερικά λεπτά να γίνουν μαρέγκα (μέχρι να ασπρίσουν) ανακατεύετε προσεκτικά τη μαρέγκα  με το μίγμα του ταψιού .
• Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο  για ¾  της ώρας .
• Βράζετε τη ζάχαρη μαζί με το νερό,  τη φέτα λεμονιού και το γαρίφαλο για -10 λεπτά . Αφαιρείτε τη φέτα λεμονιού  και τα περιχύνετε στην καρυδόπιτα, που πρέπει να είναι κρύα, με το σιρόπι ζεστό.

Tags: , , , , ,

Σάββατο, Νοεμβρίου 21st, 2009 ΓΛΥΚΑ

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Slideshow

Get the Flash Player to see the slideshow.

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform