ΣΑΡΑΓΛΙ ΞΑΝΘΗΣ

Ένα μοναδικό σιροπιαστό γλυκό το σαραγλί της Ξάνθης και ο λόγος στις μικρές η μεγάλες μπουκιές από τα ψημένα φύλλα με καρύδια .
saragli.jpg

Υλικά
1  κιλό φύλλα κρούστας για γλυκά ταψιού

500 γρμ ψιλοκομμένα καρύδια�
1 κουταλάκι γαρίφαλο
2 φλιτζάνια τσαγιού πρόβειο  βούτυρο
1 φλιτζανάκι τριμμένη φρυγανιά 

Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη.
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη
1 βανίλια

 

Εκτέλεση
• Ανακατεύετε τα καρύδια   με  το γαρύφαλλο και τη φρυγανιά�
• Βουτυρώνετε ένα  μέτριο ταψί και στρώνετε 2  φύλλα κρούστα,
• Τα πασπαλίζετε με λίγη γέμιση και μετά στρώνετε άλλο ένα, διπλώνετε τις πάνω και κάτω άκρες του και το κάνετε οριζόντιο ρολό το κόβετε σε ρολά 2 πόντων και γεμίζετε το ταψί σας μέχρι να σας τελειώσουν τα φύλλα..
• Βράζετε το βούτυρο αφαιρείτε τον αφρό και το περιχύνετε  μια κουταλιά της σούπας σε κάθε ένα σαραγλί .
• Ψήνετε στους 160  βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να μοσχομυρίσει το καρύδι .
• Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια και τα βράζετε για 10   λεπτά προς  το τέλος ρίχνετε και τη γλυκόζη .
•  Ρίχνετε το σιρόπι ζεστό σε χλιαρό σαραγλί .�
• Σερβίρεται κρύο την άλλη ημέρα .

Tags: , , , , , ,

Σάββατο, Νοεμβρίου 21st, 2009 ΓΛΥΚΑ

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Slideshow

Get the Flash Player to see the slideshow.

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform