ΒΑΡΕΝΙΚΑ

Ποντιακή  καταγωγή τα βαρενικα από το λέξη ζύμη,  ένα φαγητό με γεύση  του φρέσκου ζυμαρικού.

varenika.jpg
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αλεύρι
2 φλιτζάνια  νερό
1 κουταλιά αλάτι
1 αυγό
Γέμιση
400 γρμ  μυζήθρα
5 κουταλιές της σούπας  αγελαδινό βούτυρο
3 κλωναράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Βάζετε  το αλεύρι σε ένα μπολ  και ρίχνετε  το νερό το αυγό το αλάτι  και το ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη χωρίς να κολλάει, την αφήνεται να ξεκουραστεί για λίγο.
• Τη χωρίζετε σε μπαλάκια τα πασπαλίζετε με το αλεύρι και τα ανοίγετε σε φύλλα κατόπιν  τα κόβετε σε μικρά τετραγωνάκια  4χ4.
• Βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά του γλυκού  μυζήθρα και τα διπλώνεται με τα δάκτυλα σας στα δυο, τα πατάτε λίγο με το πιρούνι στις άκρες για  να κολλήσουν  καλά.
• Σε μια κατσαρόλα βράζετε  νερό και προσθέτετε  μια κουταλιά αλάτι μαζί με  μια κουταλιά αγελαδινό βούτυρο.
• Τα βράζετε για 7 με 10 λεπτά  όταν ανέβουν στη επιφάνεια στραγγίζετε με μια τρυπητή  κουτάλα και τα βάζετε σε πιάτα .
• Τα ραντίζετε με λιωμένο αγελαδινό βούτυρο  και δυόσμο .

Συμβουλή μου

Όσο πιο μικρά τα κάνετε τόσο πιο αποδοτικά θα είναι στο βράσιμο και στη γεύση .

Tags: , , , , ,

Σάββατο, Νοεμβρίου 21st, 2009 ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Κανένα σχόλιο ακόμα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Slideshow

Get the Flash Player to see the slideshow.

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform