ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ -ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Υλικά 
• 1 κιλό μεγάλα φρέσκα καλαμαράκια
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
• 4-5 κουταλιές της σούπας ρύζι
• Αλάτι
• Μαύρο πιπέρι
• 3-4 φυλλαράκια δυόσμου
• 5-6 φυλλαράκια μαϊντανού
• Λίγο νερό

gemista-kalamarakia.jpg

Εκτέλεση

 Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και ψιλοκόβεται τα πλοκάμια τους .
Τρίβεται το κρεμμύδι στο τρίφτη, το σοτάρετε με λίγο λάδι προσθέτετε τα κομμένα  πλοκάμια και το ρύζι. Ψιλοκόβετε το δυόσμο και τον μαιντανό και τα ρίχνετε  και αυτά μέσα στο μείγμα , τα ανακατεύετε για λίγο μέσα στο τηγάνι και αποσύρετε από τη φωτιά .
Γεμίζετε τα καλαμαράκια και αφήνετε λίγο  χώρο για να τα κλείνετε με οδοντογλυφίδες .
Τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λάδι και λίγο νερό να τα σκεπάσει, τα βράζετε  σε μέτρια φωτιά για 1 ½ ώρα μέχρι να αποκτήσουν ένα ροζ χρώμα .

Tags: , , , , , , , ,

Κυριακή, Ιουλίου 12th, 2009 ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε ένα σχόλιο

Slideshow

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform