Γιουφκάδες με χοιρινό

Στην περιοχή της Μακεδονίας και κυρίως της  Θράκης οι γυναίκες φτιάχνουν σπιτικές χυλοπίτες που τις ονομάζουν γιουφκαδες (από την λέξη ιφκα που σημαίνει φύλλο )τις παρασκευάζουν  με το φρέσκο σιτάρι και τις διατηρούν μέσα σε πάνινους σάκους

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκκαλα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 πράσα ( το άσπρο μέρος  )
2 ντομάτες σε κομματάκια χωρίς την φλούδα τους
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
 2 κουταλιές αλάτι
1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι
1 φλιτζανάκι λάδι
2 ποτήρια νερό
μισό κιλό γιουφκαδες

gioyfkades-me-xirino.jpg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Κόβετε το κρέας  σε  μέτρια κομμάτια το πλένετε  καλά με κρύο νερό ,το στραγγίζετε.
• Ψιλοκόβετε τα πράσα και το κρεμμύδι,  ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα  και τα σοτάρετε,  κατόπιν  το κρέας μέχρι να πιάσει κρούστα η πέτσα του .
• Προσθέτετε   την ντομάτα  το αλάτι το κόκκινο πιπέρι  το νερό και το βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1/1/2 ώρα.
• Μόλις  είναι έτοιμη η  σάλτσα,ρίχνετε  τους γιουφκαδες να βράσουν για περίπου μισή ώρα ,δεν θέλει πολύ ανακάτεμα αυτό το φαγητό λίγο πριν το σβήσετε πασπαλίζετε με  την ρίγανη .

Tags: , , , , , , , ,

Τρίτη, Ιουνίου 2nd, 2009 ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Γράψτε ένα σχόλιο

Slideshow

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform