Φεστιβάλ ελληνικής Γαστρονομίας στην Κίνα-Window to Greece

15224835_10211048724319236_1019493826_oΦεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας με τον τίτλο «Window to Greece» πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 30 Οκτωβρίου στην Κίνα. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο στην Γκουανγκζού, μια πόλη 18 εκατομμυρίων κατοίκων στη νότια Κίνα, σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας.
Ήταν μια πρωτοβουλία του Έλληνα Πρόξενου κ. Τασσιόπουλου που είχε σαν στόχο να γνωρίσει στο κοινό της περιοχής την Ελληνική Κουζίνα, τα ελληνικά προϊόντα, κρασιά και ελαιόλαδο, αλλά και την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας η Chef που ανέλαβε τη διοργάνωση και τη προβολή της κουζίνας ήταν η Στέλλα Σπανού από τη Βόρεια Ελλάδα, έμπειρη και γνώστης της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας .14639716_10210805842807350_135426315124568029_n

 

Η έναρξη του γαστρονομικού φεστιβάλ έγινε με μουσική εκδήλωση όπου ακούστηκαν έργα του Μάνου Χατζηδάκη από Κινέζους μουσικούς με παραδοσιακά κινέζικα όργανα.14853165_10210805839207260_3634014306407587984_o

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκαν δράσεις προβολής και προώθησης και προσφέρθηκαν πιάτα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας από όλα τα μέρη της Ελλάδος. Η Στέλλα Σπανού συνδύασε τα ελληνικά πιάτα με τις γαστρονομικές συνήθειες των Κινέζων ενώ εκπαίδευσε Κινέζους μάγειρες στην παρασκευή τους. Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις συγκέντρωσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των κινεζικών ΜΜΕ και food bloggers καθώς ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στη πόλη Γκουανγκζού η ελληνική γαστρονομία

14884570_10210805841727323_728585377206046166_o

Παρασκευή, Νοεμβρίου 18th, 2016 Χωρίς κατηγορία

Slideshow

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform