Λαβράκι σούπα

12736959_10208558431903482_1263372352_o

Λιπαρό ψαράκι το λαβράκι, ότι πρέπει για σούπα. Η αφθονία των ψαριών στην Βόρεια Ελλάδα μας επιτρέπει να κάνουμε σούπες από πολλών ειδών ψάρια.

Υλικά :

1 μεγάλο Λαβράκι
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 μεγάλες πατάτες
2 καρότα
10 φύλλα σέλινο
αλάτι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 λεμόνι

Eκτέλεση :

Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα εντόσθια του και το πλένουμε σε κρύο νερό.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση , ρίχνουμε το αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε σε κομμάτια τις πατάτες, το κρεμμύδι , τα καρότα και το σέλινο.
Βράζουμε για 1/2 ώρα σε μέτρια φωτιά , κατόπιν προσθέτουμε το καθαρισμένο ψάρι κομμένο στη μέση και το αφήνουμε να βράσει 7 με 10 λεπτά μαζί με το ελαιόλαδο.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού .

Tags: , , ,

Τρίτη, Ιουλίου 12th, 2016 ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Slideshow

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform