Μοσχάρι με σπαράγγια και κολοκυθάκια.

12674104_10208558436983609_1387338437_n

Τα σπαράγγια είναι καλλιέργειες που ευδοκιμούν πολύ στη Βόρεια Ελλάδα . Αυτό το φαγητό είναι εξαιρετικότατο , διότι δένουν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους και είναι ευκαιρία να το δοκιμάσετε .

Υλικά
1 κιλό κρέας μοσχάρι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 κιλό μικρά κολοκυθάκια
1/2 λευκά σπαράγγια
4 ποτήρια νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Άνηθο- δυόσμο
2 αυγά – αλάτιι- πιπέρι
Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε το κρέας μαζί με τα τέσσερα ποτήρια νερό και το ξαφρίζουμε , κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ξερά και φρέσκα ψιλοκομμένα,  το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα..

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια με το εργαλείο που έχουμε για τα φασολάκια, από την λεπτή φλούδα από την κορυφή τους προς τα κάτω και τα πλένουμε με κρύο νερό .
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα στο φαγητό και μετά από 10 λεπτά και τα σπαράγγια πασπαλίζουμε με άνηθο και δυόσμο ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι . τα αποσύρουμε από τη φωτιά

Για το αυγολέμονο ,χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και μετά ρίχνουμε τους κρόκους συνεχίζουμε το κτύπημα και με τα το χυμό από ένα λεμόνι.
Παίρνουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού το βάζουμε σε ένα πιάτο και λιώνουμε το αλεύρι , κατόπιν μέσα στο αυγολέμονο και περιχύνουμε το   φαγητό.

Tags: , , , ,

Δευτέρα, Μαρτίου 7th, 2016 ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Slideshow

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform