Archive for Ιουλίου, 2011

ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Χαλκιδική

Τα  λογής – λογής ψάρια δεν λείπουν από τη διατροφή στο καθημερινό τραπέζι της Χαλκιδικής. Ο τρόπος κάθε φορά αλλάζει και έχει να κάνει με τις συνήθειες στη γεύση  της κάθε περιοχής. Η  ποικιλία πάντως στα ψάρια δηλώνει και την αφθονία των ψαριών .

psaria-fournou.jpg
Υλικά
μικρά ψάρια�
σκουμπριά – γόπες –σαφρίδια
χυμός από 1 λεμόνι
1 ντομάτα�
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε καλά τα ψάρια,  τα χαράζετε στη επιφάνεια τους, τα στραγγίζετε. Ρίχνετε αλάτι  και τα τοποθετείτε σε  πυρέξ,   ραντίζετε με ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με τη ρίγανη .
Κόβετε σε φέτες μια τομάτα και τις  βάζετε πάνω σε κάθε ένα ψάρι .
Τα ψήνετε στο φούρνο στο γκριλ  για ¾ της ώρας, στο ενδιάμεσα τα γυρίζετε και από την άλλη .

Tags: , , , , , , ,

Παρασκευή, Ιουλίου 15th, 2011 ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ Χωρίς σχόλια

Χταποκεφτέδες Θάσου

   Οι φημισμένοι χταποδοκεφτέδες της Θάσου είναι ένα παραδοσιακό πιάτο  και θα τους βρείτε σε όλες τις ταβέρνες του νησιού σε πολλές παραλλαγές.

iiiiiyiiyisiiiiiii.jpg

 

Υλικά :

 

1 μέτριο  χταπόδι

1 αυγό

¼ ματσάκι άνηθο

1 φλιτζανάκι αλεύρι

¼ μαϊντανό 

2 σκελίδες σκόρδο

1 ξερό κρεμμύδι

3 κουταλιές φρυγανιά

μερικές σταγόνες ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση :

 

Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι από το χταπόδι τα μάτια και το στόμα του και το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Το βράζουμε χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά. Μόλις βράσει το κόβουμε   σε μικρά κομματάκια .

Ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε  μαζί με το αυγό , το αλεύρι, και τη  φρυγανιά στο χταπόδι και τα ανακατεύουμε  μέχρι να γίνει ένας πολτός  που να στέκεται.

Βάζουμε  για λίγη ώρα το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει. .

Πλάθουμε σαν τους  κεφτέδες , τους  αλευρώνουμε και τους  τηγανίζουμε  ή χωρίς αλεύρι τους  ψήνουμε στα κάρβουνα.

 

 

Tags: , , , , , ,

Παρασκευή, Ιουλίου 15th, 2011 ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ Χωρίς σχόλια

Slideshow

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform