Archive for Ιανουαρίου, 2011

Ζαρκάδι με πατατούλες και σάλτσα από κράνα (σε μαντεμένια κατσαρόλα )

Είχα βάλει στο μάτι μια κοκκινομάλλα κατσαρόλα με όλο της το βάρος εδώ και καιρό απο το cook-shop   (μετά τις γιορτές αποφάσισα να την κάνω δική μου και έφτασε  στα χέρια μου). Βαριά  και σε καίει άμα ξεχαστείς και την πιάσεις από τα χεράκια της όταν μαγειρεύεις  αλλά το φαί που κάνει μου θύμισε τη γεύση των παιδικών μου χρόνων ,,,,,, θυμήθηκα τη γιαγιά μου τη Στέλλα που μαγείρευε  με την κατσαρόλα της πάνω στην ξύλο σόμπα έβαζε το φαί από το πρωί και μόνο του έβραζε, τετοιες είναι οι μυρωδιές  απο  το μαντέμι αυτο ………… όλα θέλουν το χρόνο τους  τελικά για να έχουν την ιδανική γεύση ,,,,
zarkadi-me-krana-se-mantemi.jpg

Υλικά :

1 κιλό κρέας από  ζαρκάδι
2  ξερά κρεμμύδια -250 γρμ. κράνα
1 ντομάτα
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
1 ποτήρι  κόκκινο κρασί
2-4 γαρύφαλλα�
5 κόκκους μαύρο πιπέρι
10 μεγάλες πατάτες

Εκτέλεση :

Πλένουμε το κρέας το βράζουμε  το πρώτο νερό το πετάμε .Το ξαναβράζουμε μαζί με τα τέσσερα ποτήρια νερό  το ξαφρίζουμε κατά τη διάρκεια του βρασμού. Προσθέτουμε  ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, τη ντομάτα, , τη ζάχαρη,  τα κράνα μαζί με το κρασί   και το πιπέρι και τα αφήνουμε  σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα με κλειστό το καπάκι.
Αφαιρούμε  τις μερίδες από το κρέας και στραγγίζουμε όλο το ζουμί ( για τα κρεμμύδια και τα κουκούτσια από τα κράνα ).και το βράζουμε μέχρι να σφίξει η σάλτσα του.
Κόβουμε  τις πατάτες σε τετράγωνα κομμάτια , τις τηγανίζουμε   στο λάδι   για 5-7 λεπτά και κατόπιν τις προσθέτουμε μέσα στο στη κατσαρόλα να αναμιχτούν με τη σάλτσα και το αφήνουμε για λίγο στη φωτιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Tags: , , , , , , , , ,

Παρασκευή, Ιανουαρίου 28th, 2011 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ, ΚΡΕΑΤΙΚΑ Χωρίς σχόλια

Slideshow

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform