Archive for Δεκεμβρίου, 2010

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΣΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ»

exofylo-final10print3-2.jpgTo  βιβλίο της Στέλλας Σπανού  ΄΄ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ΄΄  που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο  του 2010 η έκδοση του οποίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Nομαρχίας Καβάλας με στόχο  την προβολή και την προώθηση  της γευστικής ταυτότητας όλου του Νομού,  αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό GOURMAND WORLD COOKBOOKS  AWARDS 2010 στην κατηγορία καλύτερης φωτογραφίας βιβλίων μαγειρικής για την Ελλάδα.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επίσημα στην διεθνή έκθεση βιβλίων μαγειρικής του Παρισιού τον Μάρτιο του 2011, όπου το βιβλίο θα διεκδικήσει και το βραβείο του καλύτερου βιβλίου του κόσμου σε αυτή τη κατηγορία.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία απο τις Εκδόσεις Σερμύλη.

Tags: , , , , , , , ,

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 17th, 2010 Νέα Χωρίς σχόλια

Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης(από το βιβλίο μου Καβάλας γεύσεις)

Όταν φέρνεις στο μυαλό σου  ένα χαρακτηριστικό γλυκό τις Καβάλας αυτό σε πάει από μόνο του, στις μικρές μπουκιές από βούτυρο και άχνη , αυτούς τους  μικρούς πειρασμούς  που είναι διάσημοι πια σε όλη την Ελλάδα τους  κουραμπιέδες της Νέας Καρβάλης .

kourampiedes-neas-karvalis.jpg

Υλικά
600 γρμ. πρόβειο βούτυρο γάλακτος
250 γρμ. ζάχαρη αχνή
250 γρμ. αμύγδαλα με την φλούδα
1200 γρμ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 βανίλια
ζάχαρη αχνή για επικάλυψη

Εκτέλεση :

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την αχνή και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να ασπρίσουν  .
Προσθέτουμε σιγά-σιγά  το αλεύρι και κατόπιν την βανίλια. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τα  αμύγδαλα και τελειώνουμε το ζύμωμα με τα χέρια.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες, τους κόβουμε με κούπ κατ σε σχήμα μισοφέγγαρου και τους βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για 20 λεπτά.

Τους βγάζουμε από τον φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Αφού κρυώσουν, τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη αχνή καλά μέχρι να καλυφθούν όλοι.

Tags: , , , , , , ,

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14th, 2010 ΓΛΥΚΑ Χωρίς σχόλια

Slideshow

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform