Archive for Αυγούστου, 2010

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ

 marinarismenos-gayros.jpg

Υλικά
1 κιλό ολόφρεσκος γαύρος
1 κουτάλι σούπας χοντρό αλάτι
1 φλιτζανάκι ξύδι
Ελαιόλαδο
Κάπαρη
Μαϊντανό
Λίγο νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα εντόσθια των ψαριών , βγάζετε τα κόκαλα και τα κεφάλια τους ξεπλένετε πολύ καλά με κρύο νερό .
Μέσα σε ένα μπολ κατά προτίμηση γυάλινο, τοποθετείτε τα ψάρια   το αλάτι και το ξύδι τα σκεπάζετε με νερό ισα να τα σκεπάσει .
Τα αφήνετε για 4- 5 ώρες, μετά τους ξεπλένετε και τους σερβίρεται με ελαιόλαδο και κάπαρη  .
.

Tags: , , , , , , ,

Τρίτη, Αυγούστου 31st, 2010 ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ Χωρίς σχόλια

ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

 genista-kolokithakia-1.jpg

ΥΛΙΚΑ

8 μέτρια κολοκυθάκια
2 μεγάλα κρεμμύδια
½ ματσάκι άνηθο
250 γρμ κιμάς από μοσχάρι
1 φλιτζανάκι ρύζι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι- μαύρο πιπέρι
νερό
χυμός από 1 λεμόνι
2 αυγά
1 κουταλιά  σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε  τα κολοκυθάκια και αφαιρείτε  με προσοχή το εσωτερικό τους με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού .
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε στο  μισό ελαιόλαδο προσθέτετε τον κιμά και σε λίγο ρίχνετε  το ρύζι μαζί με το αλάτι τον ψιλοκομμένο άνηθο και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε λίγο πάνω στην φωτιά  και τα αποσύρετε.
Με το υλικό αυτό γεμίζετε  τα κολοκυθάκια  Σε μία κατσαρόλα βάζετε τα γεμισμένα κολοκυθάκια και ρίχνετε το υπόλοιπο  λάδι και νερό ίσα να τα σκεπάσει. Τα  βράζετε  για μίση ώρα .
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια του αβγού και κατόπιν μαζί και τους  κρόκους,  προσθέτετε σιγά- σιγά το λεμόνι χτυπώντας συνεχώς. Παίρνετε από το ζουμί του φαγητού και ρίχνετε πολύ αργά στο μείγμα του αβγολέμονου ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτετε και  την κουταλιά  αλεύρι. Ρίχνετε  το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε λίγο να πάει παντού.

Tags: , , , , , , ,

Τρίτη, Αυγούστου 31st, 2010 ΚΡΕΑΤΙΚΑ Χωρίς σχόλια

Slideshow

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform