Archive for Απριλίου, 2010

Δελτίο Τύπου: 2ο Φεστιβάλ Γεύσεων στην Καβάλα


FACEBOOK OFFICIAL GROUP

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε σχετικά με την δεύτερη   εκδήλωση Γαστρονομίας, με την επωνυμία «2ο Φεστιβάλ Γεύσεων», η οποία  οργανώνεται  από τη  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας. Προϊόντα απ’ την εύφορη Mακεδονική γη, πρώτες ύλες , παραδοσιακά γλυκά , σπάνιες συνταγές , αλιεύματα , κρασιά, θα είναι το σκηνικό του φεστιβάλ .

Το φεστιβάλ γεύσεων είναι  ένα πρωτοποριακό γαστρονομικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθεί  στο νέο Εκθεσιακό κέντρο της Καβάλας στη Νέα Καρβάλη.

Η διάρκεια του θα είναι  δυο ημέρες και οι εκδηλώσεις του θα   αλληλοσυμπληρώνονται, τη πρώτη ημέρα θα υπάρχουν παρουσιάσεις βιβλίων και οινογνωσίας με δημοσιογράφους και οινολόγους στο Εκθεσιακό κέντρο, όπου ο επισκέπτης, έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τον χώρο που θα παρουσιάζονται  τα τοπικά προϊόντα,  να παρακολουθήσει τις παρουσιάσεις και να συμμετέχει παράλληλα.

Την δεύτερη ημέρα θα ακολουθήσουν  παρουσιάσεις  τοπικών συνταγών με δημοσιογράφους  και σχολιαστές, γνωστά πρόσωπα της τηλεοπτικής γαστρονομικής σκηνής.
Σε άλλους χώρους  οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, από τα stand των χορηγών και των συμμετεχόντων για τα προϊόντα τους και ακόμη να δοκιμάσουν τις γευστικές προτάσεις τους.

Με εκτίμηση,

Στέλλα Σπανού
Οργάνωση φεστιβάλ

Πέμπτη, Απριλίου 8th, 2010 Εκδηλώσεις Χωρίς σχόλια

ΚΑΤΣΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

Ψύμα η Aγιοργίτικο είναι το όνομα  του  πασχαλινού κατσίκι στο φούρνο με ρύζι , άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια.

katsiki-pasxa-xalkidikis.jpg 

Υλικά

  • 1,5 κιλό κατσίκι σε μερίδες
  • 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 φλιτζανες ρύζι
  • 100 γρμ σταφίδες
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Κόβετε σε  μερίδες το κατσικάκι και το ξεπλένετε με κρύο νερό .

 Το τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα να το σκεπάσει και το βράζετε, το ξαφρίζετε και βράζει μέχρι να μαλακώσει. Μόλις τελειώσει το βράσιμο, το στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί  . Σοτάρετε στο μισό λαδί τα καθαρισμένα και κομμένα κρεμμυδάκια, προσθέτετε για λίγο και το ρύζι .Στην κάτω επιφάνεια από ένα ταψί, τοποθετείτε τις σταφίδες,  κατόπιν το ρύζι και μετά τα κομμάτια  από το κρέας . Χτυπάτε το χυμό λεμονιού με λάδι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το ζουμί που κρατήσατε  και περιχύνετε  το κατσίκι . Τυλίγετε με  αλουμινόχαρτο και το ψήνετε  στους 180 βαθμούς   για 2 ώρες .

 

 

Tags: , , , , , , , ,

Πέμπτη, Απριλίου 1st, 2010 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ, ΚΡΕΑΤΙΚΑ Χωρίς σχόλια

Slideshow

Εκδόσεις

 

 

Σύνδεσμοι

 


Brought To Light By Lightform